top of page

Wat is een schouderimpingement? Impingement is het engelse woord voor inklemming. De pijnklachten die de persoon met een schouderimpingement ervaart worden veroorzaakt door een inklemming van structuren onder het schouderdak. Schouder impingement valt onder schouderklachten.

De symptomen die ontstaan bij een impingement van de schouder zijn:

- Pijn rond het schoudergewricht.

- Pijn tijdens het heffen van de arm. 

- Uitstralende pijn aan de zijkant van de bovenarm.

- Uitstralende pijn tot halverwege de bovenarm.

- Pijn bij het liggen op de pijnlijke schouder.

- Pijnklachten tijdens het aan- en uitkleden.

Osteopathie impingement schouder Amsterdam

Klachten bij een impingement van de schouder worden veroorzaakt door een inklemming van structuren in de ruimte tussen het schouderdak en de schouderkop. Het schouderdak wordt gevormd door het sleutelbeen en schouderblad. De schouderkop wordt gevormd vanuit de bovenarm. Een veranderde mechaniek van het schouderblad, sleutelbeen en/of bovenarm kan de ruimte onder het schouderdak beïnvloeden wat kan leiden tot een schouder impingement. 

De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de inklemming. Hierbij wordt het gehele lichaam onderzocht. Klachten kunnen lokaal ontstaan maar het kan ook een gevolg zijn van een probleem elders in het lichaam. Wanneer de schouder impingement veroorzaakt wordt door het gevolg is van een ander probleem zal een lokale behandeling enkel een tijdelijke verlichting geven. Door de oorzaak van het probleem aan te pakkenen zullen de klachten herstellen en wegblijven.

Vragen en meer informatie

Bent u benieuwd of we iets voor uw schouder impingement kunnen betekenen? Neem even contact op. Dit kan via e-mail of telefoon.

Wilt u een afspraak maken kunt dit doen via de online agenda. Hier ziet u precies welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn.

bottom of page