top of page

Verstoring in de samenwerking tussen spieren, pezen, gewrichten, botten, zenuwen, bindweefsel en bloedvaten kan de functionaliteit van het lichaam beïnvloeden. Deze veranderde functionaliteit kan verschillende klachten ontwikkelen. Denk hierbij niet alleen aan spier- en gewrichtsklachten maar ook aan hoofdpijn-, vermoeidheids-, ademhaling- en buikklachten.

Ontwikkeling van klachten

Het lichaam zal gaan compenseren als reactie op een verstoorde samenwerking tussen de bovengenoemde structuren. Hierdoor kan het lichaam blijven functioneren. Dit heeft gevolgen voor de belastbaarheid van de structuren in het lichaam. Een deel van de structuren zullen minder belast worden en een deel zal meer worden dan ze gewend zijn. Dit kan leiden tot een overprikkeling of een overbelasting van het weefsel.

 

Deze overprikkeling of overbelasting kan plaatsvinden op spieren, botten, gewrichten, banden, bindweefsel, zenuwen en/of bloedvaten. Processen die gekoppeld zijn aan deze structuren kunnen hierdoor verstoord raken. Dit kan leiden tot het ontwikkelen van klachten in het bewegingsapparaat maar ook in de buik en het hoofd.

De osteopaat onderzoekt het gehele lichaam naar de reden waardoor deze samenwerking verstoord is. Door dit onderliggende probleem aan te pakken zullen klachten niet alleen herstellen maar ook wegblijven.

Lees meer over het behandeltraject.

Osteo Bram_MG_1394.JPG

Bent u benieuwd of we iets voor uw klacht kunnen betekenen?

 

Neem even contact op via 

e-mail of telefoon.

Osteo Bram_MG_1065.JPG
Osteo Bram_MG_0963.JPG
Maarten.jpg
Lotti.jpg

Recensies

bottom of page