top of page

Osteopathie bij computer gerelateerde klachten

Tegenwoordig brengen velen van ons een aanzienlijk deel van onze tijd door achter een computer of ander beeldscherm. Dit kan leiden tot verschillende computer gerelateerde klachten, zoals Repetitive Strain Injury (RSI), nekpijn, rugpijn, schouderklachten hoofdpijn, tintelingen in de arm, tenniselleboog, golferselleboog en carpaal tunnel problematiek.

Osteopathie Computerklachten

Wat doet een osteopaat bij computer gerelateerde klachten

Het lichaam is een mooie samenwerking van spieren, pezen, gewrichten, bloedvaten en zenuwen. Samen werken ze als een complex geheel om zo goed te kunnen functioneren. Een andere kwaliteit van het lichaam is zijn aanpassingsvermogen. De structuren van het lichaam zullen zich aanpassen aan de manier van gebruik. Bijvoorbeeld: Een spier die vaak en veel kracht moet verzetten zal beter van kwaliteit worden. 

Dit aanpassingsvermogen is iets wat we vaak zien bij mensen die veel achter de computer werken. Het lichaam zit namelijk een lange periode in de zelfde houding. Dit betekent dat spieren die in een verkorte houding werken zich zullen aanpassen en daardoor hun lengte verliezen. Spieren die niet gebruikt worden zullen hun kracht verliezen en spieren die continue aangespannen zijn tijdens het werk zullen verstijven.

Onze osteopaten onderzoeken het gehele lichaam op zoek naar de oorzaak van uw klacht. We nemen hierbij de gehele medische voorgeschiedenis mee. Daarnaast is het van belang om te begrijpen welke structuren verkorten, op stijven en hun kracht verliezen zodat door middel van adviezen u klachten zo veel mogelijk kan voorkomen.

Bent u benieuwd of we iets voor uw klachten betekenen?

 

Neem even contact op via 

e-mail of telefoon.

bottom of page