top of page

Bij een blessure die steeds terugkomt of schijnbaar vanuit het niets ontstaat zal het onderliggende probleem achterhaald moeten worden. Wat is de reden dat het weefsel steeds of ineens overbelast raakt? 

Ontwikkeling van een sportblessure

De functionaliteit van het lichaam is afhankelijk van een goede samenwerking tussen de gewrichten, spieren, pezen, botten en banden die informatie krijgen vanuit het zenuwstelsel en worden gevoed vanuit de bloedvaten. Verstoring in deze samenwerking zal resulteren in een veranderde functionaliteit wat kan leiden tot het ontwikkelen van blessures.

 

In dit geval is weefselherstel niet voldoende aangezien het onderliggende probleem waardoor de blessure zich heeft ontwikkeld nog aanwezig is. Het is een kwestie van tijd voordat het lichaam weer overbelast raakt. Enkel door de samenwerking tussen alle structuren te optimaliseren zal de blessure niet alleen herstellen maar ook wegblijven. Lees meer over het behandeltraject.

Osteopathie sport Amsterdam

Bent u benieuwd of we iets voor uw klacht kunnen betekenen?

 

Neem even contact op via 

e-mail of telefoon.

Behandeldoelen

Behandeling sportblessure

Gespecialiseerd in het behandelen van alle sportblessures door naar het onderliggende probleem te kijken. Dit is met name belangrijk bij blessures die steeds terugkeren en bij blessures met een vertraagd of onvolledig herstel.

Blessure preventie

Optimaliseren van de samenwerking tussen spieren, pezen, botten, banden, gewrichten, zenuwen en bloedvaten. Een optimaal functionerend lichaam is minder vatbaar voor het ontwikkelen van sportblerssures. U krijgt ook tips hoe u zelf het lichaam kan onderhouden om blessures te voorkomen

Topsport

Topprestaties vragen om een topfunctionaliteit van het lichaam. De eerste stap is het optimaliseren van het lichaam zoals hiernaast beschreven. Daarnaast is onderhoud noodzakelijk om deze optimale samenwerking te behouden want winnen of verliezen zitten in de kleine details. 

Vragen en meer informatie

Bent u benieuwd of we iets voor uw sportblessure kunnen betekenen? Neem even contact op. Dit kan via e-mail of telefoon.

Wilt u een afspraak maken kunt dit doen via de online agenda. Hier ziet u precies welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn.

Recensies

Bo.jpeg

Bo Zehl

Nationale Ballet

Als ballerina in opleiding kom ik vaak in aanraking met blessures. Sinds ik bij Bram ben gekomen is geen enkele pijn blijvend!

 

Het is geweldig om te ervaren en te voelen hoe hij te werk gaat. Hij kijkt naar het hele lichaam om vast te stellen waarom je geblesseerd bent en legt dit vervolgens uitgebreid uit.

 

Doordat ik begrijp wat ik mankeer weet ik veel beter hoe ik ermee om moet gaan en gepaard met de behandelingen zorgt dit ervoor dat elke blessure geneest!

Olympier osteopathie

Ingmar Vos

Meerkamper / Olympier

Tijdens de zomer van 2014 kom ik bij Bram, per toeval kwam ik hem tegen op een internationale atletiekwedstrijd. Toen der tijd liep ik al 6 a 7 weken met een lies blessure waar ik maar niet vanaf kwam. Voor de wedstrijd heeft Bram mij behandeld door middel van naar het gehele lichaam te kijken, wat mij erg bevalt. Bram kwam er al snel achter dat mijn buikspieren niet in orde waren en dat er nog wat andere kinken in de keten van mijn lichaam zaten. Vervolgens kon ik mijn wedstrijd eindelijk weer pijnvrij draaien.

Lees verder

Topsport osteopathie

Lucas Leverland

Ado den Haag

Ik kwam via mijn zaakwaarnemers terecht bij Bram en daar ben ik ook heel blij om, want Bram is echt de beste therapeut die er is met een spontane persoonlijkheid die er alles aan doet om je pijnloos te laten functioneren. Mijn liesblessure is verholpen en nu checkt Bram iedere maand mijn gehele lichaam zodat ik blessure vrij en op  topniveau kan blijven functioneren.

bottom of page