top of page

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat richt zich op het vinden en behandelen van functiestoornissen van gewrichten, weefsels en bewegingen in het lichaam. Osteopathie is een manuele geneeswijze wat betekent dat de osteopaat alleen gebruik maakt van zijn handen. Tijdens een behandeling komen er geen medicatie en/of apparaten aan te pas. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. 

Alle weefsels in onze lichaam zijn met elkaar verbonden en hebben elkaar nodig om goed te kunnen functioneren. Vaak zien we dat de oorzaak van de klacht in een ander deel van het lichaam zit dan waar de symptomen optreden. De symptomen zijn vaak een compensatie van het grote probleem.

 

De osteopaat behandelt klachten maar kan ook preventief werken. Wanneer de functionaliteit optimaal blijft worden klachten voorkomen.

Een osteopaat brengt alle blokkades en bewegingsbeperkingen in kaart die verband houden met de klacht. Wanneer de oorzaak van de klacht duidelijk is zal de osteopaat deze behandelen door middel van spiertechnieken, mobilisaties en eventueel manipulaties. Wanneer u niet gemanipuleerd wil worden is dat geen enkel probleem dan wordt er gekozen voor andere technieken. Zie het behandeltraject.

De osteopaat neemt de blokkades en bewegingsbeperkingen weg waardoor het lichaam weer een normaal bewegingspatroon kan aannemen. Het lichaam kan  zijn normale functionaliteit hervinden waardoor klachten de mogelijkheid krijgen om te herstellen. Bekijk ervaringen osteopathie in het nieuws.

Osteo Bram_MG_1504.JPG

Hoe werkt osteopathie?

Het lichaam functioneert door een nauwe samenwerking van spieren, pezen, gewrichten en banden. Deze structuren ontvangen informatie vanuit het zenuwstelsel. Daarnaast zijn ze afhankelijk van de bloedvaten voor een goede stofwisseling. Verlies in bewegelijkheid kan deze samenwerking beïnvloeden en daarmee de functionaliteit van het lichaam. De osteopaat spoort het verlies van bewegelijkheid op en behandelt dit. Hierdoor verbeterd de samenwerking en kan het lichaam herstellen.

Bent u benieuwd of we iets voor uw klacht kunnen betekenen?

 

Neem even contact op via 

e-mail of telefoon.

Voor wie is osteopathie?

Osteopathie is in principe voor iedereen: volwassenensporters en zwangere vrouwen. De osteopaat behandeld lichamelijke klachten en verminderde functionaliteit. Hou er rekening mee dat een osteopaat geen vervanger is voor de huisarts of specialist. Bij medische klachten doet u er verstandig aan om eerst contact op te nemen met de huisarts om onderliggende ziekten uit te sluiten.

Met welke klachten ga je naar de osteopaat?

De osteopaat behandelt een grote verscheidenheid aan klachten. Dit komt doordat alle structuren in het lichaam met elkaar samenwerken zoals hierboven beschreven. Op de homepage kunt u een uitgebreide lijst van klachten die de osteopaat behandelt vinden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De osteopaat behandeld met zijn handen net zoals een fysiotherapeut. Het gehele lichaam wordt onderzocht naar de oorzaak van het probleem. Dit betekent dat het regelmatig voorkomt dat de niet alleen de pijnlijke plek behandelt wordt. Bijvoorbeeld: wanneer een knieklacht veroorzaakt wordt door een heup die niet goed functioneert zal naast de knie ook de heup behandelt worden. Bekijk hier het behandeltraject

Wat kost osteopathie?

De kosten van osteopathie zijn afhankelijk per praktijk. Iedere praktijk werkt met een ander tarief en tijdsduur per behandeling. De actuele tarieven osteopathie van Osteo Center kunt u hier bekijken.

Waar kan ik Osteo Center vinden?

Osteo.Center Osteopathie heeft een locatie in Amsterdam west gelegen op de Jan Evertsenstraat 8 H in de Baarsjes tegen Oud West aan. En een locatie in Haarlem gelegen op de Rozenstraat nummer 5 in het centrum van Haarlem.

Kleding of handdoek?

Osteo.Center Osteopathie heeft handdoeken klaar liggen. Wanneer u het prettig vind kunt u een sportbroekje meenemen, een legging of yogabroek.

bottom of page