top of page

Ischias klachten worden veroorzaakt door een irritatie van de nervus ischiadicus. Deze zenuw verloopt vanuit de wervelkolom onder de bil door en gaat via de achterkant van het bovenbeen naar het onderbeen. Klachten worden meestal gekenmerkt door pijn in de lage rug met uitstraling via de bil naar de achterkant van het bovenbeen en/of onderbeen.

Ischias Amsterdam

Ischias klachten ontstaan zoals hierboven aangegeven door een irritatie van de zenuw. Hierdoor zien we symptomen die veel voorkomen bij prikkelingen van een zenuw. De pijn wordt vaak beschreven als scherp (kiespijnachtig), dof, pijnlijke elektrische schokken, brandend en/of tintelend. Naast pijnklachten  zien we vaak spierkrampen in de bil en/of been, spierzwakte en/of een verdoofd gevoel.

Gezien het verloop van de zenuw vind de irritatie vaak plaats in de onderrug, bil en/of hamstring. De vraag is dan is het een lokaal probleem of zit de oorzaak van het probleem ergens anders in het lichaam. Is bijvoorbeeld een blokkade in de onderrug echt een lokaal probleem of een compensatie van een probleem ergens anders in der wervelkolom of lichaam? 

De osteopaat kijkt naar het gehele lichaam op zoek naar de oorzaak van het probleem. Wanneer de blokkade in de onderrug een compensatie is van een ander probleem zal een behandeling van de onderrug een tijdelijk effect hebben. Alleen door de oorzaak van het probleem aan te pakken zullen de klachten niet alleen herstellen maar ook wegblijven.

Vragen en meer informatie

Bent u benieuwd of we iets voor uw ischias kunnen betekenen? Neem even contact op. Dit kan via e-mail of telefoon.

Wilt u een afspraak maken kunt dit doen via de online agenda. Hier ziet u precies welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn.

bottom of page