top of page

Heeft u last van knieklachten, pijn rond de knieschijf, gevoel van instabiliteit, zeurende pijnklachten rond de knie, jumper's knee, patellafemoraal pijnsyndroom, Iliotibiaal bandsyndroom, runner's knee,  of een scherpe pijn in de knie? Heeft u last van kniepijn of knieklachten die steeds weer terugkomen dan kunt u een afspraak maken bij Osteo.Center. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van complexe en terugkerende knieklachten in Amsterdam.

Knieklachten Amsterdam

Knieklachten

  • Hoe vaak komt het voor: Na nek- en rugklachten zijn knieklachten de meestvoorkomende klachten van het bewegingsapparaat gezien in huisartsenpraktijken. Gemiddeld zien huisartsen 33,5 nieuwe schouderklachten op 1000 patiënten per jaar. Daarnaast is de prevalentie gemiddeld 32,2 per 1000 patiënten per jaar.

  • Oorzaak: Veroudering, overgewicht, werkgerelateerde belasting, sportbelasting en knietrauma’s.

De gegevens zijn afkomstig uit de NHG-standaard knieklachten.

Anatomie van de knie

De knie bestaat uit het scheenbeen, kuitbeen, bovenbeen, meniscus, kniebanden en kruisbanden. De knie kan buigen, strekken, roteren en zijwaarts buigen. Deze bewegingen worden ingezet door spieren en gestabiliseerd door de banden en het kapsel. Zenuwen voorzien de knie van informatie en bloedvaten verzorgen de stofwisseling.

Wat doet een osteopaat bij knieklachten?

Een osteopaat bekijkt de knie als een onderdeel van het geheel. De knie is namelijk niet een gewricht op zich maar een gewricht dat tijdens lopen nauw samenwerkt met de voet, enkel, heup, bekken, wervelkolom en schouder. Een verstoring in een van deze gewrichten kan het gehele looppatroon beïnvloeden wat kan leiden tot een overbelasting van de knie. Tijdens de behandeling wordt gekeken naar het gehele lichaam op zoek naar de oorzaak van de knieklacht. Enkel door de oorzaak aan te pakken zullen knieklachten naast herstellen ook niet meer terugkomen.

Behandeling osteopathie knieklachten Amsterdam

Op zoek naar de oorzaak

Gespecialiseerd in het behandelen van knieklachten door naar het onderliggende probleem te kijken. Dit is met name belangrijk bij knieklachten die steeds terugkeren en bij kniepijn met een vertraagd of onvolledig herstel.

Behandel de oorzaak

Optimaliseren van de samenwerking tussen spieren, pezen, botten, banden, gewrichten, zenuwen en bloedvaten waardoor de knieklachten kunnen herstellen en niet meer terugkomen.

Persoonlijk advies

U krijgt een persoonlijk advies hoe u zelf het lichaam kan onderhouden om het ontstaan van nieuwe knieklachten te voorkomen.

Vragen en meer informatie

Bent u benieuwd of we iets voor uw knieklachten kunnen betekenen? Neem even contact op. Dit kan via e-mail of telefoon.

Wilt u een afspraak maken kunt dit doen via de online agenda. Hier ziet u precies welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn.

Recensies

bottom of page