top of page

Spit is een acute lumbagoDe klachten ontstaan meestal tijdens het uitvoeren van een bepaalde beweging en geeft het gevoel dat het in de rug schiet. U ervaart een intense pijn in de rug die soms kan uitstralen naar de bovenbenen. Tijdens bewegen lijken de klachten erger te worden.

Spit Amsterdam

Kenmerkend voor spit klachten is een hevige en acute pijnscheut in de (onder)rug. Hierbij kan een uitstralende pijn ontstaan naar de billen en/of bovenbenen. De pijn is in het begin vaak vrij lokaal maar kan in de loop van de tijd verplaatsen en uitbreiden. Bewegen maakt de klachten erger. 

Spit is een acte vorm van lumbago en wordt hierdoor ook meestal veroorzaakt door een overbelasting. De behandeling zal in eerste instantie gericht zijn op de verlichting van pijn en verbeteren van functionaliteit. Wanneer de pijn verminderd is en functionaliteit verbeterd zal gezocht worden naar de oorzaak van de overbelasting. Hierbij zal gekeken worden naar het gehele lichaam. De overbelasting kan een lokaal probleem zijn of een compensatie van een probleem ergens anders in het lichaam. In het geval van een compensatie zal lokale behandeling een tijdelijk effect geven maar zullen de klachten later weer terugkomen. Door de oorzaak van het probleem aan te pakkenen zullen de klachten herstellen en wegblijven.

Vragen en meer informatie

Bent u benieuwd of we iets voor uw spit kunnen betekenen? Neem even contact op. Dit kan via e-mail of telefoon.

Wilt u een afspraak maken kunt dit doen via de online agenda. Hier ziet u precies welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn.

bottom of page