top of page

Een whiplash ontstaat door een trauma moment waarbij het hoofd en nek eerst naar achter wordt geslingerd en vervolgens weer naar voren. De beweging is te vergelijken met het klappen van een zweep vandaar de term 'whiplash'. 

De symptomen die veelal voorkomen bij een whiplash zijn:

- Hoofdpijn

- Nekpijn

- Nekklachten

- Duizeligheid

- Concentratieproblemen

- Vergeetachtig

- Overgevoelig voor geluid en licht

- Emotionele instabiliteit

- Vermoeidheid en slecht kunnen slapen

whiplash osteopathie Amsterdam

Whiplash klachten ontstaan na een flink trauma waarbij veel impact ontstaat op de nek, nekwervels, zenuwen, nekspieren, halsspieren en spieren die zich aanhechten aan de schedel. Irritatie van het weefsel zal herstellen in 2-3 maanden vandaar dat we zien dat de klachten meestal verdwijnen binnen een half jaar.

 

De schade van het trauma kan herstelt zijn maar dit betekent niet dat alle structuren goed bewegen. De osteopaat onderzoekt bij blijvende whiplash klachten de functionaliteit van de schedel, nekwervels, het sleutelbeen, schouderblad nekspieren, halsspieren, poorten waardoor bloedvaten en zenuwen lopen. Daarnaast wordt het gehele lichaam onderzocht op andere mechanische problemen die de klachten in stand kunnen houden. Wanneer de osteopaat de herstel belemmerende factoren heeft gevonden zullen deze worden behandeld waardoor het lichaam kan herstellen de klachten zullen afnemen.

Vragen en meer informatie

Bent u benieuwd of we iets voor uw whiplash kunnen betekenen? Neem even contact op. Dit kan via e-mail of telefoon.

Wilt u een afspraak maken kunt dit doen via de online agenda. Hier ziet u precies welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn.

bottom of page