top of page

Heeft u last van het SI-gewricht? Problemen in het SI-gewricht is een term die de laatste jaren steeds meer wordt gebruikt maar wat is dit gewricht precies? Het SI-gewricht is het gewricht tussen het Sacrum (staartbeen) en het Ilium (bekken). Oftewel het Sacrum-Ilium gewricht.

SI-gewricht Amsterdam

Osteopaat Amsterdam SI-gewricht

Het staartbeen is een verlengde van de wervelkolom waardoor problemen in de wervelkolom van invloed kunnen zijn op de functie van het sacrum. Een verstoring in de wervelkolom kan hierdoor klachten veroorzaken in het SI-gewricht. Het bekken vormt ook de kom van de heup waardoor problemen in de heup of het been van invloed kan zijn op de functionaliteit van het ilium. Dit kan leiden tot het ontstaan van klachten in het SI-gewricht. Door de oorzaak van de verstoring aan te pakken zullen de klachten niet alleen herstellen maar ook wegblijven.

Een verstoorde beweging in de voet, enkel, knie, heup, bekken, rug, schouder, nek en/of arm kan van invloed zijn op het bewegen van de heup. De osteopaat kijkt naar het gehele lichaam op zoek naar de oorzaak van de verstoring.

Behandeling osteopathie Amsterdam SI-gewricht

 

Op zoek naar de oorzaak

Gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het SI-gewricht door naar het onderliggende probleem te kijken. Dit is met name belangrijk bij klachten die steeds terugkeren en bij pijnklachten met een vertraagd of onvolledig herstel.

Behandel de oorzaak

Optimaliseren van de samenwerking tussen spieren, pezen, botten, banden, gewrichten, zenuwen en bloedvaten. Een optimaal functionerend lichaam is minder vatbaar voor het ontwikkelen van klachten in het SI-gewricht. 

Persoonlijk advies

U krijgt een persoonlijk advies hoe u zelf het lichaam kan onderhouden om het ontstaan van nieuwe klachten in het SI-gewricht te voorkomen.

Vragen en meer informatie

Bent u benieuwd of we iets voor uw klachten in het SI-gewricht kunnen betekenen? Neem even contact op. Dit kan via e-mail of telefoon.

Wilt u een afspraak maken kunt dit doen via de online agenda. Hier ziet u precies welke mogelijkheden nog beschikbaar zijn.

Recensies

bottom of page